Bootstrap Theme Company Page


Ctitor al “Bisericii dintr-o piatra” cu cele trei hramuri:
Intrarea lui Iisus in Ierusalim, Iuda Tadeu, Sfantul Mina,

Florin Jean Utica

a vrut sa ridice acest sfant lacas de rugaciune si meditatie, pentru truditorii pietrei din Naeni si pentru bucuria si curatenia sufleteasca a familiei sale, din neam in neam, in slava Lui Dumnezeu.


Florin Jean Utica
s-a nascut in Bucuresti la data de 12.08.1952, intr-o familie de intelectuali ortodocsi; a urmat cursurile liceului de sport si mai apoi a ales profesia de economist. A studiat in particular pianul, timp de 25 de ani, aplecandu-se cu drag spre cultura muzicala si studiul limbilor straine: romana, italiana, franceza, engleza si germana.

S-a casatorit in anul 1974 cu Cornelia(colegi de liceu) si Dumnezeu i-a binecuvantat cu un baiat, nascut in 02.01.1974.

In timpul perioadei comuniste a plecat din Romania in 1984 si a trait o perioada in Italia, dupa care s-a mutat definitiv in Germania.

Cateva din momentele semnificative ale vietii domniei sale, sunt povestite cu emotie si modestie: “De felul meu sunt o persoana careia nu ii place de loc publicitatea. Prin urmare, consider ca datele de mai jos pot fi suficiente. La inceput am locuit in localitatea Weil am Rhein la poalele muntilor Padurea Neagra, la circa 120 km de locul unde izvoraste Dunarea(Donaueschingen).

In anul 1988 a luat fiinta societatea mea, ocupandu-ma conform pregatirii cu comertul international. Dupa revolutia din 1989 am reprezentat in Romania mai multe firme de renume international, cum ar fi: Philips, Renault, Henkel, Beräntzen. Din 1998 m-am mutat in München Bavaria, unde locuiesc si in prezent.

Am investit masiv in Romania si ca proiecte de referinta pot enumera: Complexul Europa(Colentina), Societatea de paza si protectie Protguard. Am investit in industria extractiva cum ar fi Balastiera Maracineni- Buzau si in Cariera de piatra de la Naeni, sat Virf, unde detin mai multe proprietati.”

Cu ocazia investitiei de la Naeni a transpus in viata si proiectul de a ctitori “Biserica dintr-o piatra”.Constructia a durat 10 ani.Discutia despre biserica il face pe domnul Florin Utica sa povesteasca cu mandrie si cu mare drag: “Am incercat sa construiesc o biserica unica in lume, dintr-o singura piatra si anume de pe muntele Gorganul unde am si cariera de piatra.

La aceasta biserica au lucrat in fazele de mare finete, cum ar fi pictura si sculptura, artisti deosebiti pentru talentul, pasiunea si calitatea de care au dat dovada. La pictura a lucrat pictorul Florin Stan si la sculptura Gheorghe Tarasenco”.

In partea finala a constructiei sfintei biserici ca o rasplata divina a venit in aceasta lume in 02 ianuarie 2008 (voia bunului Dumnezeu a facut ca sa se nasca in aceeasi zi si luna ca fiul meu) Ariana -Iris nepotica mea, care sper ca isi va aduce aminte de bunicul ei vizitind si ajutind in continuare sfinta biserica atunci cind voi fi si eu chemat sa intregesc numarul dreptilor.


Biserica Naieni - footer