Bootstrap Theme Company PageLa aceasta biserica au lucrat in fazele de mare finete, cum ar fi pictura si sculptura, artisti deosebiti pentru talentul, pasiunea si calitatea de care au dat dovada. La pictura a lucrat pictorul Florin Stan si la sculptura Gheorghe Tarasenco...


Florentin-Gabriel Stan pictura

Am inceput ucenicia pe santierele de pictura bisericeasca ala pictorului sarb Gioca-Miroslav Rascov a carui maniera de abordare a picturii bizantine consider ca am mostenit-o. Consider ca a copia la nesfarsit, din generatie in generatie, aceleasi elemente ale unui stil traditional de pictura religioasa nu reprezinta o conservare a acesteia, ci o limitate a fortei de expresie pe care pictura bisericeasca ar trebui sa o aiba. Acesta este motivul pentru care modelul meu a fost pictorul Rascov de la care am invatat ca iesirea in perimetrul “sabloanelor” plasticii bizantine aduce o aura deosebita persoanajelor pictate.Nu sunt adeptul prelucrarii obsesive a detaliilor, ci, mai degraba, sunt adeptul contrastelor coloristice atent studiate care creeaza emotia celui care contempla o pictura de mari dimensiuni, asa cum este cea murala. Am incercat sa asez trasaturile arhaice ale sfintilor, plesmuite de pictorii din vechime intr-un peisaj plastic modern. Am fost inspirat in munca mea pe teritoriul picturii murale de modul cerebral de abordare a acesteia de catre pictorul Nicolae Tonitza, care, in mod absurd si surprinzator, este cunoscut numai ca pictor de sevalet.


Sunt un bun cunoscator al tehnicilor stravechi de lucru. Ma refer la culori, lianti, substante si compusi chimici care in zilele noastre foarte rar mai sunt utilizate la restaurarea obiectelor de patrimoniu. Incepand cu anul 2001 conduc un atelier de sticlarie decorativa, piesele executate de mine fiind lucrate prin metodele atacului chimic utilizat de Galle in sec. al XIX-lea. Am participat la expozitii de grup, piesele mele fiind vandute in mod exclusiv in afara(Japonia, Italia, Franta, S.U.A.).


Gheorghe Tarascenco sculptura

Nascut 26.2.1947 in orasul Galati absolventul Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din Bucuresti promotia 1976 sectia sculptura. Menbru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Premii 1.bursa UAP pentru sculptura 1977 2.premiul "Constantin Popovici" Birlad 2007 lucrari la simpozioanele din tara: Amintirile Tarmului sculptura se afla la ARCUS Rasarit de soare - Magura Buzaului Stol - Magura Buzaului Libertate - Galati Poarta orasului Galati Porumbel - Galati Cocos de munte - Salistea Sibiului

Autor al numeroase lucrari aflate in colectiile unroe muzeee si institutii de stat si colectii particulare. In cadrul s.c Columna din Galati pe care il are ca asociat pe dl.Pavel Aurel nascut la 12.06.1953 in orasul Otopeni,a executat lucrari de restaurare piatra la biserici sub egida ministerului culturii si cultelor cum ar fi: Sf.Biserica Precista Galati Sf.Biserica Schit Bordesti Vrancea Sf.Biserica Manastirea Plataresti Ilfov Sf.Biserica Manastirea dintr-un lemn Vilcea Sf.Biserica Manastirea Surpatele Vilcea Sf.Biserica Manistirea Bistrita Sf.Biserica Donie Focsani Sf.Biserica Sfanta Cruce-Odobesti-Vrancea Sf.Biserica Schit Ganeasa Ilfov iar ca ultima lucrare a executat la Sf.Biserica dintr-o piatra cu hramul intrarea domnului in ierusalim din sat virf,comuna naieni-buzau unica in lume prin modul in care s-au realizat : catapeteasma(tampla) ; cafasul ; ancadramente ferestre; pardoseala ; stranele; clopotnita fiind executate cu piatra de naieni(travertin).


Biserica Naieni - footer